BRAZIL DIAMANTINA
Brazilská kávová zrna "Diamantina" pro vás pražíme tmavším způsobem. Skvěle se hodí na konzervativní, čokoládové espresso bez acidity, stejně jako na moka konvici. Myslíme, že v klidu ji můžeme doporučit i na džezvu, kde vynikne její intenzivní chuť a aroma.
Chuťový profil: Tmavá čokoláda, Lískové oříšky
Tato káva nejlépe chutná na:
Kategorie: | KÁVA |
---|---|
REGION: | Cerrado |
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: | 800- 1 100 m.n.m. |
ODRŮDA: | Catuaí, Mundo Novo |
ZPRACOVÁNÍ: | Natural |
PRAŽENO NA: | ESPRESSO |
CHUŤOVÝ PROFIL: | TMAVÁ ČOKOLÁDA, LÍSKOVÉ OŘÍŠKY |
Diamantina je označení kávových zrn, které pocházejí z brazilského ekoregionu jménem Cerrado. Tento rozlehlý region se vyznačuje výjimečnou biodiverzitou a zahrnuje lesy i rozlehlé savany, kde jsou skvělé podmínky pro růst kávovníku. Zrna z oblasti Cerrado jsou jedny z nejproslulejších brazilských káv. Vyznačují se typickým chuťovým profilem. Káva má silné, krémové tělo, nízkou aciditu a v chuti dominuje tmavá čokoláda, lískové oříšky a jemně sladký karamelový podtón. Skvěle se hodí na konzervativní, čokoládové espresso bez acidity, stejně jako na moka konvici. Myslíme, že v klidu ji můžeme doporučit i na džezvu, kde rovněž vynikne její intenzivní chuť a aroma.
Odpovědět