BRAZIL FAZENDA CHICÃO

Fazenda Chicão je kávová farma, kterou spravuje pan Eder dos Reis Machado, poměrně mladý farmář, který se snaží zavádět různé inovativní postupy, aby jeho káva byla co nejlepší. Máme od něj naturálně zpracovaná zrna s jemnou čokoládovo- mandlovou chutí a velmi přijemnou sladkostí.


Chuťový profil: Mléčná čokoláda, Mandle, Karamel

Tato káva nejlépe chutná na:    

coffee-machine     coffee-pot    

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč 210 Kč 420 Kč 756 Kč od 210 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Fazenda Chicão
MAJITEL FARMY: Eder dos Reis Machado Silva
REGION: Městečko Serra do Salitre / okres Patrocinio / region Minas Gerais
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 115 m.n.m.
ODRŮDA: Catuaí
ZPRACOVÁNÍ: Natural
PRAŽENO NA: ESPRESSO
CHUŤOVÝ PROFIL: MLÉČNÁ ČOKOLÁDA, MANDLE, KARAMEL

O MAJITELI

Eder dos Reis Machado je hrdý majitel farmy jménem Fazenda Chicão. Práci s kávou má velmi rád, ačkoliv to jistě není práce jednoduchá. Dal si za cíl dosahovat se svou produkcí nejvyšších standardů kvality. Pěstuje několik různých odrůd a kromě klasického naturálního zpracování každoročně experimentuje i s dalšími neobvklými metodami, jako je napříkad anerobní fermentace. V roce 2023 přineslo jeho odhodlání kýžené ovoce, když byla jeho káva zařazena mezi 50 nejlepších fermentovaných káv v prestižní brazilské kávové soutěži "Cup of Excellence".

FARMA

Fazenda Chicão se rozprostírá v nadmořské výšce 1 110 až 1 120 metrů na území městečka jménem Serra do Salitre. To bychom našli ve východní části známého brazilského regionu Minas Gerais. Na farmě jsou upatňovány některé dosti inovativní postupy, jako je třeba zasévaní jiných rostlin mezi řádky kávovníků, což ve výsledku zlepšuje absorpci vody a celkovou úrodnost půdy. Celkově se dá říct, že na farmě je uplatňován moderní přístup k zemědělství. To vše ve výsledku má vliv na chuť kávy, která je opravdu vynikající.

JAK KÁVA CHUTNÁ

Jedná se o klasickou naturálně zpracovanou kávu, kterou my pražíme lehce jemněji, nežli obvykle jiné brazilské kávy. Má jemnou čokoládovou chuť s přijemnou sladkostí a chutí mandlí. Je výborná na espresso nebo na moka konvici.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola