NICARAGUA LOS ALPES BETHANIA

Anaerobně zpracovaná Nicaragua z farmy jménem Los Alpes Bethania má sladkou a komplexní chuť s výrazným sirupovitým tělem. V chuti dominuje javorový sirup, mango a rozinky.


Chuťový profil: Javorový Sirup, Mango, Rozinky

Tato káva nejlépe chutná na:     

coffee-filter    french-press

Váha
MLETÍ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč 280 Kč 560 Kč 1 008 Kč od 280 Kč
Kategorie: KÁVA
FARMA: Los Alpes Bethania
REGION: Nueva Segovia
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1 600 m.n.m.
ODRŮDA: Red Catuai
ZPRACOVÁNÍ: Anaerobic Natural
PRAŽENO NA: FILTR
CHUŤOVÝ PROFIL: JAVOROVÝ SIRUP, MANGO, ROZINKY

V horských oblastech severní Nikaraguy panují ideální podmínky pro pěstování kávovníku, zejména díky vlhkému a chladnému klimatu s bohatými srážkami. Nueva Segovia, jeden z patnácti departmentů Nikaraguy, leží na hranicích s Hondurasem a patří mezi nejvýznamnější pěstitelské oblasti v zemi. Právě odsud, z farmy Los Alpes Bethania, pocházejí tato zrna.

Konkrétně se jedná o odrůdu Catuaí, která byla zpracována inovativní metodou anaerobní fermentace. Tato metoda si v posledních letech získala popularitu nejen ve Střední Americe, ale i v dalších kávových regionech. Jde v podstatě o variantu tradičního naturálního zpracování, při kterém se kávové třešně suší na přímém slunci. Zásadním rozdílem je však krátká fermentace bez přístupu vzduchu před samotným sušením. Tento proces obvykle dodává kávě komplexní a intenzivně ovocný charakter.

V tomto případě je kromě ovocnosti v kávě výrazná sladkost. Káva má sirupovitou, plnou texturu a v chuťovém profilu vynikají tóny javorového sirupu, manga a rozinek. Tato zrna pražíme světle a doporučujeme si je vychutnat na filtru. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola